مجتمع فرهنگی و آموزشی پلکان؛ تحت نظارت آموزشی موسسه صنعت هسته‌ای کشور (مجموعه مدارس انرژی اتمی ایران)

روانشناسی : روانشناسی کودکان دبستانی ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
روانشناسی کودکان دبستانی نشان میدهد که آموزش های ابتدایی تاثیر بسزایی در شکل گیری شخصیت کودک در آینده و میزان موفقیت او در آینده دارد .از این رو روانشناسی کودک در این سنین حائز اهمیت فراوانی است .


روانشناسی کودکان دبستانی نشان میدهد که آموزش های ابتدایی تاثیر بسزایی در شکل گیری شخصیت کودک در آینده و میزان موفقیت او در آینده دارد .از این رو روانشناسی کودک در این سنین حائز اهمیت فراوانی است . در روانشناسی کودکان دبستانی ، کودکان در سنین قبل از ورود به دبستان ، اعتماد به نفس بسیار بالایی دارند . آنها تنها با خودشان مقایسه میشوند و احساس موفقیت بسیار میکنند اما این احساس با ورود به دبستان کاملا تغییر میکند . در سنین ورود کودک به دبستان همه چیز رنگ و بوی رقابتی میگیرد کودک حالا با افرادی بهتر از خودش رو به رو است که گاها موفق به شکست آنها نیست و این باعث تقلیل اعتماد به نفسش میشود . در این دوران است که والدین به اهمیت مبحث روان شناسی کودکان دبستانی بیش از پیش پی میبرند
.
روانشناسی کودکان دبستانی تاکید میکند در برخورد با کودک دبستانی باید این نکته را بدانید که او در شرایط روحی دشواری است . او حالا طعم فضاهای بزرگتر و محیط های اجتماعی گسترده تری را چشیده و در این مسیر به شدت احساس تنهایی میکند . در وجود کودک ، احساسات ضد و نقیض بسیاری وجود دارد که گاها از او یک کودک خیره سر و بسیار بداخلاق میسازد . اما باید بدانید این ماهیت اصلی کودک نیست و او تحت تاثیر فشار رقابت با همسالان و استرس های ناشی از اتفاقات داخل مدرسه است و توانایی مدیریت این اتفاقات را به تنهایی ندارد . این وظیفه شماست که چنین مهارت های مهمی را به او بیاموزید .
 
روانشناسی کودکان دبستانی و پیش دبستانی
 راهکارهای مهم در تربیت یک کودک دبستانی و یا پیش دبستانی در متون روانشناسی کودک بصورت گزینه ای میتواند شامل عناوین زیر باشد:
حفظ آرامش محیط خانه
تشویق مداوم کودک
تقویت اعتماد به نفس کودک
صحبت کردن با کودک
حفظ شادی محیط
رابطه صمیمی با کودک
تقلیل استرس های وجودی با کوچک نمایاندن مسائل
ایجاد ساعات تفریحات
تعیین قانون های منطقی و نه سختگیرانه
 
 
در روانشناسی کودکان دبستانی و پیش دبستانی بپذیرید که کودک با ظرفیت های خاص خودش آفریده شده و قرار نیست آینه تمام نمای آرزوهای شما باشد سعی کنید کودک را با سرزنش دچار احساسات منفی نکنید.این نوع  روانشناسی پیشنهاد میکند، سعی کنید در این راه از مزایای موفقیت و اثرات آن بر زندگی آینده کودک ، او را مطلع کنید . این سخنان باید به نحوی اثرگذار به کودک القا شوند و کودک بتواند آنها را به راحتی درک کند . به کودک خود بگویید که رسیدن به آرزوها شامل صد قدم بسیار ساده است .
مشاوره و آموزش والدین
سعی کنید از روش های تشویقی در مدرسه با هماهنگی معلم فرزندتان استفاده کنید . یا اینکه در تمام جلسات مدرسه شرکت کنید و کاری کنید او از حضور شما در مدرسه اطمینان حاصل کند . این راه کمک میکند که کودک شما احساس غرور و اعتماد به نفس بسیاری کند . در مبحث دوست یابی سعی کنید تنها و تنها و تنها مشاوران خوبی باشید و در تصمیم گیری کودک دخالت نکنید . از دیدگاه روانشناسی کودکان دبستانی اینکه کودک ، دوستانش را خودش انتخاب کند از مهمترین نکات استکودکان با دیدگاه های خود انتخاب های جالبی میکنند که برای شما قابل فهم نیست . اما اینکه شما بخواهید با معیار های خودتان و بزور چیزی مثل دوست یابی را به کودک تحمیل کنید از کودک شما تنها یک کودک لجباز و سرخورده میسازد.
 
تفاوت های فردی کودک دبستانی
با توجه به مبحث مشاوره و روانشناسی کودکان دبستانی مهم است بدانید که کودکان ظرفیت های مختلف و متفاوتی دارند . مثلا اگر کودک شما زمینه های هنری را بسیار دوست دارد و استعداد زیادی در این زمینه ها دارد اما در دروسش بسیار ضعیف است درک کنید که او یک فرد هنری است و یک پابلو پیکاسو خیلی بهتر از یک دیپلمه بیکار است ! هیچکدام از موضوعات گفته شده و ملایمت های رفتاری که پدر و مادر در تربیت فرزند خود لازم دارند نشان دهنده ی کم اهمیت بودن محدودیت ها و قوانین نیست . باید بدانید که پدر و مادر ها باید روش های کنترلی خاصی به کودک ارائه کنند و از او انتظار داشته باشند که این محدودیت ها و قوانین را ارج بنهد و به تنهایی عمل کند.
 
 
اما دیگر نکته مهم این است که والدین بدانند یکی از موضوعات کسل کننده ی زندگی کودک دبستانی انجام تکالیف مدرسه است . کودکان همیشه در این موضوع از والدین نافرمانی میکنند . آنها بطور مداوم از انجام این تکالیف فراری هستند . اما والدین باید درک کنند که این یک امر طبیعی در وجود کودک دبستانی آنهاست و چیز عجیبی نیست . کودک دبستانی تا قبل از مدرسه از آزادی بسیار بهره‌مند بوده و اسیر و درگیر هیچ قانون و مشقی نبوده است اما حالا او باید در چارچوب این فعالیت ها زندگی کند . سعی کنید یک ساعت مشخص انجام تکالیف برای کودک تعیین کنید که با فعالیت های روزانه دیگر کودک درگیر نباشد و کودک آنها را با فراغت و آسودگی خاطر انجام بدهد.
 
 
 
چند راهکار مهم
در این راه از موارد تشویقی استفاده کنید . مثلا اینکه بعد از اتمام تکالیفش او را به پارک ببرید یا برایش یک بستنی بخرید یا حتی با آهنگ مورد علاقه اش نمایش خنده دار اجرا کنید و با او بازی کنید . اینها همه و همه از هزاران روش تشویق کودک در زمینه انجام تکالیف در مطالب روانشناسی کودکان دبستانی است . بیاد داشته باشید که اجبار در کودک باعث بروز لجبازی ، دلسرد شدن و بی اعتنایی به شما میشود . در نهایت برای کودک خود یک والد با احساس ، درک کننده و مهربان باشید . کودکان با والدین خشن و عصبی ارتباط بسیار بدی دارند و در آینده آینه تمام نمای والدین خود هستند .

،
امکان نظردهی تنها برای دانش‌آموزان فعال می‌باشد، در صورت نیاز به ارتباط با مجتمع می‌توانید از بخش تماس با ما اقدام کنید.


آخرین مطالب سایت

گزارش تصویری : ویژه‌برنامه‌ی روز درخت‌کاری
گزارش تصویری : اردوی فرهنگی ورزشی شهرستان فریدونکنار
گالری تصاویر : ویژه‌برنامه‌ی روز پدر؛ مسابقات والیبال پدر پسری
گزارش تصویری : مجموعه کارگاه‌های روان‌شناسی ایست، انتخاب، حرکت (تئوری انتخاب)
دستورالعمل برگزاری المپیادهای علمی دانش‌آموزی کشور؛ سال تحصیلی 1401 - 1402
مادرانه؛ ویژه برنامه‌ی روز مادر مدرسه متوسطه‌ی اول پلکان
اردوی فرهنگی تفریحی ورزشی به منطقه‌ی عباس آباد بهشهر
فینال مسابقات فوتسال جام نوروزی پلکان 1400
یک روز با پیش دبستان و دبستان پلکان
جشن الفبای دانش‌آموزان پیش دبستان و دبستان پلکان
گالری تصاویر : دانش‌آموزان کلاس اول بوستان
گالری تصاویر : دانش‌آموزان کلاس اول گلستان
گالری تصاویر : دانش‌آموزان کلاس دوم بهارستان
گالری تصاویر : دانش‌آموزان پیش دبستانِ کلاس شکرستان
دوپینگ پلاس : سوالات پایان ترم پایه هشتم
دوپینگ پلاس : سوالات پایان ترم پایه نهم
دوپینگ پلاس : سوالات پایان ترم پایه هفتم
تکالیف نوروزی دانش‌آموزان مدرسه‌‌ی متوسطه‌ی دوم، هفته‌ی دوم + پاسخ‌نامه هفته اول
تکالیف نوروزی دانش‌آموزان مدرسه‌‌ی متوسطه‌ی دوم
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت به مجتمع فرهنگی و آموزشی پلکان تعلق دارد.